top of page
Elixer - Blauw.png

Valentijn en Eva koken bourgondisch: groenten spelen hierin de hoofdrol. In lijn met ons interieur en exterieur, is alles uit de keuken ook huisgemaakt. Door groenten uit de proeftuin in het restaurant te verwerken, willen we onze gasten op een laagdrempelige manier laten kennismaken met de korte keten: niet alleen onze groenten komen van dichtbij, ook onze eitjes zijn rapen we op ons eigen landgoed. Al onze vis komt via Urker vissers uit de Noordzee bij ons terecht, vlees is zoveel mogelijk wild of anders biologisch. Voor de kennismaking met de korte keten is de gastvrijheid en behulpzaamheid van onze bediening onmisbaar. Zij staan je graag te woord voor meer informatie over het menu, onze werkwijze en meer. 

ONS ETEN

Op basis van het aanbod uit de tuin en onze leveranciers bedenken Eva en Valentijn elke week een nieuw verrassingsmenu. Ook de lunchkaart wisselt wekelijks, maar bevat altijd verschillende broodjes, een eiergerecht, een warme maaltijd en soep. Onze taartvitrine is altijd gevuld met wisselend huisgemaakt lekkers: appeltaart, cheesecake, sinaasappel-olijfolietaart en meer! Onze vaste versnapering flatbreadchips komst standaard bij je eerste drankje en Eva’s ijs is een zomers hoogtepunt voor velen.

 

In de zomermaanden hebben we naast ons wisselende lunchmenu en chefs-verrassingsmenu een kleine vaste menukaart. 

Schets website (2).png
17982808171658518.jpg
ONZE DRANKEN

De bar is goedgevuld. Je zult nooit naast onze huisgemaakte hibuscuspunch of limonade grijpen. Elixer Ale is ons huisbier en komt van Gulpener en we maken ons eigen Elixerbitter. We hebben lekkere huiswijnen en daarnaast een uitgebreide wijnkaart met aandacht voor bijzondere wijnen. Onze likeuren en sterke dranken komen van Zuidam, een Nederlandse ambachtelijke distilleerderij.

CIRCULARITEIT

Circulariteit in het restaurant vertaalt zich in het verwerken van tuindersoverschot van balkonboeren uit de buurt, maar ook het inmaken van groenteoverschot uit de tuin of het drogen van producten. Daarnaast voeren we ons keukenoverschot aan de kippen, waarvoor we verse eitjes terugkrijgen, en verwerken we etensresten op onze composthoop. 

EEN IMPRESSIE VAN HET VERRASSINGSMENU
menukaart
Dagelijkse kost

Elixer heeft naast circulaire en duurzame ook sociale bedoelingen. Wij zijn altijd op zoek naar samenwerking met mensen of bedrijven die ons iets te bieden hebben, en andersom. Daarom is Elixer een uitgiftepunt voor derden, dit noemen wij ‘dagelijkse kost’. Momenteel kun je via ons elke week vers brood en verse vis afhalen en zijn wij het afhaalpunt voor de Bijlmerbox. 

 

Op weg naar Barrio Lobi zijn we druk bezig om onze ‘dagelijkse kost’ uit te breiden! Heb jij of ben jij een lokale ondernemer en ben je op zoek naar een uitgiftepunt in de Bijlmer, mail ons! Wie weet kunnen we een mooie samenwerking beginnen. 

VRIJDAG: VIS VAN JAN WOORD

Elke dag haalt Woordvis vis op de afslag bij Urk: alle vis komt uit de Noordzee. 

 

Op vrijdag zijn wij een uitgiftepunt voor Woordvis. Meld je aan: mail je naam, adres, mobiele telefoonnummer naar thuis@woordvis.nl en laat weten dat Restaurant Elixer je gekozen afhaalpunt is. Je krijgt een bericht over het aanbod vis en een tikkie. Heb je betaald, dan heb je besteld! Een heel simpel principe om elke vrijdag dagverse vis bij jou in de pan te krijgen. 

gettyimages-3259616-612x612.jpeg
ZATERDAG: BROOD VAN IAMBE

Elke zaterdag halen wij brood bij de biologische bakkerij Iambe. Een plek waar producten worden bereid door mensen met een verstandelijke beperking. Dit alles onder begeleiding van professionele bakkers. Brood gemaakt met liefde voor het product en zorg voor de mens erachter. 

 

Bestel je brood vóór woensdag door te sms’en of whatsappen naar +316 21966195, dan kun je het zaterdag vanaf 10:00 bij ons ophalen. 

Assortiment

Volkorenbrood met sesam 

Speltbrood 

Witbrood 

Bruinbrood met zonnebloempitten 

Bruinbrood met pompoenpitten 

img1.webp

De Bijlmerbox is een goedgevulde doos met allerlei ambachtelijke of authentieke producten van ondernemers uit Zuidoost. Je kunt een Bijlmerbox uit het assortiment kiezen, of er een zelf samenstellen. Na het bestellen kun je bij de bezorgopties aangeven dat je de box bij Elixer afhaalt. 

Zie meer op: bijlmerbox.nl 

bottom of page