top of page
Elixer - Groen.png
DE VRIJWILLIGERS

Het onderhoud van de tuin is in handen van onze tuinders. Onder begeleiding van onze tuincoach helpen vrijwilligers met het experimenteren, zaaien en oogsten. Daarnaast helpen zij ons bij projecten en evenementen rondom de proeftuin, zoals het assisteren bij workshops. Wil jij ook vrijwilliger worden? Stuur ons dan een bericht.

DE TOEKOMST

We blijven experimenteren in de tuin, maar inmiddels is er ook een heus zaaiplan waarmee we de plantenbakken op een duurzame manier kunnen inzetten. De basiskennis die we de afgelopen jaren hebben opgedaan gaan ons de komende jaren helpen onze tuin een vaste waarde te geven in Barrio Lobi. Tegelijkertijd blijven we op zoek naar samenwerkingen om onze basiskennis uit te breiden en onze proeftuin verder te verduurzamen en toekomstbestendig te maken. 

Bloembollen planten met de buren in de Voorbeeldige Voedseltuin.JPG
CIRCULAIRE TUINDERSDAG 2023
CIRCULAIRE TUINDERSDAG 2021
CIRCULAIRE TUINDERSDAG 2022

De proeftuin is ons groene visitekaartje. De opzet van onze proeftuin is experimenteel met een tweeledig doel. Enerzijds willen we wandelaars en buurtgenoten, van jong tot oud, op een laagdrempelige manier laten 'proeven' van de mogelijkheden van stadslandbouw. Op de borden in de tuin kun je lezen wat er in de plantenbakken zit, waarom sommige groenten gecombineerd worden en vind je andere groene informatie. Anderzijds is de proeftuin waardevol voor het restaurant: we verwerken producten uit de tuin waardoor je kunt proeven hoe groenten verwerkt kunnen worden. Zo wordt de korte keten tastbaar en zichtbaar.

 

bottom of page